Doktorander

Martina Wilson

Martina Wilson är doktorand i hälsopsykologi vid Psykologiska institutionen sedan januari 2019. Martina kommer att driva ett forskningsprojektet med fokus på hälsa, arbetslivet och alkohol, och som finansieras av CERA. Inom ramen för sitt doktorandprojektet vill Martina undersöka hur arbetslivet fungerar som arena för förebyggande och rehabiliterande insatser med avseende på alkohol, samt betydelsen av hur alkoholpolicyprogram utformas, kommuniceras och används inom företag.

Martina började arbeta med beroendeforskning under tiden som hon studerade psykologprogrammet i Göteborg. Först var Martina biträdande forskare inom Göteborg Alcohol Research Project vid Göteborgs universitet och senare arbetade hon med en forskningsstudie inom Beroendekliniken vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. Efter psykologexamen 2017 arbetade Martina kliniskt som psykolog inom beroendevården. Dessa erfarenheter väckte hennes intresse för hälsopsykologiska förklaringsmodeller och för forskningsfrågor kring arbetsrelaterade faktorer som kan vara av betydelse för beroendeproblematik.

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2019-02-27