Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarmöte med CERA den 23 mars

Seminarium

Den 23 mars arrangerar CERA (Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende) ett kostnadsfritt forskarseminarium i Vasaparken.

Anmäl dig via länken nedan ("Läs mer om..."). Sista anmälingsdag: 2018-03-18.

Vi inleder seminariet med ett föredrag av Maria Renström, idag ordförande för Systembolagets Alkoholforskningsråd. Maria har tidigare arbetet vid EU-kommissionen där hon arbetade fram EUs alkoholstrategi och vid WHO där hon tagit fram den globala alkoholstrategin samt WHOs rapport om icke medicinskt bruk av cannabis. Maria har varit kanslichef på Mobilisering mot narkotika och arbetat som ämnesråd på Socialdepartementet där hon lett regeringens samordnade ANDTS-politik. Maria kommer under sitt föredrag att bland annat ge nationella och internationella utblickar i frågor som rör ANDTS-frågor och presentera Systembolagets Alkoholforskningsråd.

Vi fortsätter därefter att berätta om vad CERA kan göra för dig som forskare, lärare och doktorand vid Göteborgs universitet, baserat på de förslag som diskuterades fram vid forskarminglet den 22 september 2017.

Seminariet avslutas med att presentera de stipendiater som erhållit CERAs planeringsbidrag på 10 000 kr och CERA/CANs arbetsstipendium. Läs mer om dessa stipendier på www.cera.gu.se under "Nyheter". Deadline för ansökan är den 5 mars.

Maila till info@cera.gu.se om du har frågor om evenemanget.

Har du kollegor som kan vara intresserade av seminariet? Då är du givetvis välkommen att bjuda med dem, alla måste dock anmäla sig med hjälp av anmälningsformuläret. Mötet är öppet för såväl seniora som juniora forskare liksom för doktorander och masterstudenter inom CERAs forskningsområde.

Vi ser fram emot att få träffa och samtala med dig! Varmt välkommen!

Föreläsare: Maria Renström, ordförande för Systembolagets Alkoholforskningsråd (SRA)

Datum: 2018-03-23

Tid: 10:00 - 12:00

Kategorier: Forskning

Arrangör: CERA (Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende)

Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1
Torgny Segerstedt

Evenemangslänk: Läs mer om Forskarmöte med CERA den 23 mars

Avgift: Kostnadsfritt

Kontaktperson: CERA

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2013-07-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?