Vad säger lagen, forskningen och praktiken? Spelproblem i fokus

Konferens

Från den 1 januari 2018 gäller nya regler som förtydligar socialtjänstens och hälso- och sjukvårdens ansvar när det gäller missbruk av spel om pengar.

Välkomna till en heldagskonferens

Kommunerna får ett ansvar för att förebygga och motverka missbruk av spel om pengar. Barn som har en förälder eller närstående med spelmissbruk ska ges stödinsatser inom hälso- och sjukvården. Kommunerna och landstingen har en skyldighet att samverka.

Välkomna till en heldagskonferens med följande innehåll:
- Vad innebär de nya bestämmelserna?
- Aktuellt om forsknings- och kunskapsläget
- Kunskapsstöd för att förebygga, stödja och behandla problem
- Erfarenheter från Spelberoendes förening
- Erfarenheter från Spelberoendemottagningen i Göteborg

Inbjudan kommer i december !

Föreläsare: Under dagen deltar bland andra Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten, Anders Håkansson, professor vid Lunds Universitet, Spelberoendemottagningen i Göteborgs Stad, Spelberoendes förening med flera.

Datum: 2018-02-01

Kategorier: Forskning