• Sveriges Radio P4: "Gaming disorder" vanligast bland unga killar

[2019-09-05] -

• När datorspelandet blir problematiskt

[2019-09-03] I juni 2018 klassade Världshälsoorganisationen (WHO) gaming disorder som en sjukdom och tillståndet, som ännu inte har någon officiell svensk översättning, blev en diagnos. Två forskare har nu på uppdrag av Länsstyrelsen i Västra Götaland tagit fram en kunskapsöversikt över forskning som hittills har gjorts inom området. Den kommer att presenteras vid två tillfällen i september och finns redan nu att ladda ned, se nedan.

• Helnykterhet effektivaste målet vid behandling av alkoholproblem

[2019-06-05] Behandlingar av alkoholproblem ger bättre effekt om målet är helnykterhet än om målet är kontrollerat drickande. Men oavsett målsättning gör behandlingar att klienter bestående minskar sin alkoholkonsumtion. Det visar en långtidsstudie från Göteborgs universitet.

• CAN arrangerar ny ANDT-utbildning i höst

[2019-05-28] I höst ger CAN en helt ny grundutbildning i ANDT-frågor. Kursen vänder sig till personer i civilsamhället som jobbar med eller i anslutning till ANDT-frågorna samt till kommunala tjänstepersoner. Kursen ges i samarbete med Tollare Folkhögskola.

• Läs om seminariet om alkohol och äldre den 20 maj och titta på de filmade föreläsningarna

[2019-05-27] Finns det rekommendationer om hur mycket alkohol äldre kan dricka? Hur är det med sambandet mellan alkohol och självmord bland äldre? Det var några av frågorna som avhandlades på seminariet i förra veckan om hälsoeffekter av alkoholkonsumtion bland äldre personer. Här kan du läsa om det viktigaste som framkom under seminariet och se de filmade föreläsningarna.

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2017-06-07