Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

CERA - om riskbruk, missbruk och beroende

Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende (CERA), är en tvärvetenskaplig och partsammansatt centrumbildning vid Göteborgs universitet som arbetar för att stärka och utveckla forskning och utbildning inom beroendeområdet och sprida vetenskaplig kunskap till yrkesverksamma inom missbruks- och beroendevården och till andra intresserade.

Forskare inom CERA fokuserar bland annat på vilka bio-psyko-sociala faktorer som samspelar till varför ett beroende utvecklas och vilka konsekvenser det kan leda till. Fokus ligger också på att utveckla olika stöd- och behandlingsinsatser vid beroende, och preventiva insatser som minskar risken för utveckling av beroendeproblem och psykisk ohälsa i framtiden. Forskarna i CERA arbetar också med samverkansfrågor och implementering av vetenskaplig kunskap.

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2017-06-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?