Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • CERA medlemsbrev oktober 2017

  [2017-10-17] CERA medlemsbrev oktober 2017

 • Claudia Fahlke finalist till Stora Psykologpriset 2017

  [2017-02-16] Priset delas ut av Sveriges Psykologförbund och går till en psykolog som genom sitt arbete bidrar till att förbättra människors livskvalitet och utveckla mänskliga resurser. En av finalisterna är Claudia Fahlke, professor i hälsopsykologi på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet och också en av grundarna till Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende (CERA).

 • Sexualitet svårt för kvinnor som lämnat drogmissbruk

  [2016-12-20] Kvinnor som lämnat ett drogmissbruk känner en stor osäkerhet inför hur de ska hantera sexualiteten i ett drogfritt liv. Å ena sidan finns en känsla av att sex var bättre förr, å andra sidan är upplevelsen skamfylld och förknippad med en snedvriden syn. Utifrån en ny studie efterfrågar forskare från Göteborgs universitet och Malmö högskola mer stöd för kvinnorna inom de behandlingsprogram som finns idag.

 • Nytt om alkohol och cancer

  [2016-12-07] Alkohol och cancer är temat på den årliga forskningsrapporten som ges ut i samarbete med IOGT-NTO, Svenska Läkaresällskapet och Centrum för forskning och utbildning kring missbruk, riskbruk och beroende (CERA).

 • Alkohol bakom 1000 svenska dödsfall i cancer årligen

  [2016-11-27] Varje år dör upp till 1000 svenskar i cancer som orsakas av alkohol. Det visar en ny rapport som tagits fram på uppdrag av Svenska läkaresällskapet SLS, IOGT-NTO och forskningscentret CERA vid Göteborgs universitet. Samtidigt är svenskarna de EU-medborgare som har sämst kunskap om kopplingen mellan alkohol och cancer.

Fler/Prenumerera

Sidansvarig: info@cera.gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-06-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://cera.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-10-22